FGT sponsorerer SCC
FGT telemarketing

Nyt fra SCC

Når sommeren er over os, er der masser af muligheder for at få dejlige køreture med vores biler. En af dem er hver mandag i sommerhalvåret ved den smukke Aarhus Bugt. 

 

Track Day på Jyllandsringen torsdag d. 14. august 2014

Det er med stor glæde, at vi kan invitere ejere af klassiske biler og sportsvogne til Track Day på Danmarks største motorsportsanlæg Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg. Hent program og info her ...

 

Besøg Ørnereden, Aarhus hver mandag aften fra kl. 18.00 - 21.00

SportsCarClubs ugentlige mandagstræf ved Stadion er flyttet til Ørnereden på adressen: 

Ørneredevej 55, 8270 Højbjerg.

Stedet er hurtigt blevet et velkendt mødested for bilentusiaster i det østjyske. Der kommer sjældne og eksotiske køretøjer som bl.a. Lamborghini Diablo og Ferrari, men man ser ligeså mange MG ´er, Vauxhall, Lotus, Fiat, Triumph, Porsche, Morgan med flere.

Ved Ørnereden er der god plads til parkering, utrolig flot natur samt flere gode faciliteter lige ud til Aarhus bugt. Ørneredens kiosk er således åben – også hver mandag. Her kan du købe kaffe, is med mere og nyde det hele ved de mange borde og bænke på pladsen. 

 

Ørneredens kiosk giver 10 % rabat til alle fra SportsCarClub

SportsCarClub har lavet en aftale med Marcel fra Ørneredens kiosk: Når du siger, du kommer fra SportsCarClub og nævner hvilken klassiker/sportsvogn, du kommer i, får du 10 % rabat på alle varer i kiosken. Det er da et ekstra encitament til at lade aftenturen gå forbi Ørnereden en dejlig mandag sommeraften. :-) 

Stedet er ganske enkelt perfekt som baggrund for vores biler, og tilmed er vejen dertil blandt de smukkeste i Danmark. Så nyd turen mellem skov og strand – enten du kommer fra Nord eller Syd, er det en udelt fornøjelse.

 

Spa Francorchamps i Belgien

For 8. år i træk tog Deres udsendte fra SportsCarClub ned til den legendariske racerbane Spa Francorchamps i Belgien. Denne gang sammen med en større gruppe af ligesindede fra såvel AutoGalleriet Aarhus som fra SportsCarClub.

Sidst i september - fra fredag morgen til søndag aften - stod og gik det hele i klassisk race, og det skal straks røbes: Alle fik en racerweekend af gigantiske dimensioner!

 

Spa – alle Spa bades moder

Den smukke Spa bane – med en placering midt i de ligeså smukke Ardenner skove – er en af de sidste rigtige racerbaner i Europa. Med en oprindelse der går tilbage til 1920´erne, er banen oprindeligt tænkt som underholdning for de kræsne Spa kurbadsgæster i byen. Spa by er jo netop alle Spa bades moder! Varme og helsebringende bade er en opfindelse, der daterer sig tilbage fra Romertidens Spa, ca. 2000 år før Kristi fødsel. Da automobilsporten imidlertid gjorde sin entré i Spa Francorchamps, blev racerløbet og den stærkt kuperede bane en kærkommen adspredelse - især for de mandlige kurgæster.

 

Mere end 600 vogne og 1000 kørere

Årets Spa 6 Hours var det 20. i rækken og jubilæumsløbet fandt sted med deltagelse af mere end 1000 kørere og 600 klassiske sports - og racerbiler fra nær og fjern. Dog er englænderne klart i overtal – men det gør kun løjerne endnu bedre.

Som i alle de forudgående år er et hav af spændende klasser repræsenteret – fra formel 1 fra 40 ´erne og frem til 80 ´erne, standardvogne i alle klasser, gruppe C sportsvogne og Le mans klassikere som Ford GT 40, Lola, de Cadenet, og Ferrari.

 

Fantastiske omgivelser

Igen i år så vi et pænt antal yderst erfarne og dygtige danske kørere, og ikke mindst var der rigtig mange tilskuere og entusiaster fra Danmark. Det er stille og roligt rygtedes – også herhjemme - at Spa 6 Hours er toppen af toppen, når vi taler langdistance klassisk racerløb.

Omgivelserne, atmosfæren, tilgængeligheden og i det hele taget ”the settings”- som englænderne siger - er i en klasse for sig. For os lokalpatrioter er Spa dog naturligvis kun overgået af vort eget ClassicRaceAarhus – med Aarhus bugt som baggrund, er der jo ikke noget, der slår ClassicRaceAarhus.

 

Spa 6 Hours møder ClassicRaceAarhus

SportsCarClub fik igen i år gjort behørigt reklame for ClassicRaceAarhus. Niels Brøchner - formand for CRAA - havde velvilligt stillet såvel banner som flotte, hvide CRAA kedeldragter samt T shirts til rådighed for SportsCarClub. Hertil 100vis af brochurer og postkort om CRAA 2013, som alle blev delt ud. Så ClassicRaceAarhus blev virkelig synligt blandt de mange deltagere og tilskuere i Spa 6 Hours. TAK til Niels Brøchner og Co for alle effekterne, vi fik med derned Følg i øvrigt alle nyheder om ClassicRaceAarhus på www.craa.dk.

 

Ford GT 40 dominans

Ford´s legendariske GT 40 dominerede hovedløbet - såvel med en stor sejr til topkørerne Leo Voyazides og Simon Hadfield – men også med 3 andre GT 40´ere blandt de 6 først placerede.

Et formidabelt og totalt imponerende felt på 104 biler startede lørdag kl. 16.00 og i de følgende 6 timer, var der tæt race mellem en mangfoldighed af racere. Morgan Plus 8, TVR, Lotus Elan, Ford Cortina, Alfa Romeo, MGB ´er og tilsvarende mere ydmyge racere, kæmpede bravt side om side med Ferrari 250 SWB, Bizzarrini, Chevrolet Corvette, Ford Mustangs en masse og ikke mindst ægte AC Cobra´er, der naturligt nok blandede sig i toppen med meget, meget hurtige omgangstider til følge.

 

Eau Rouge og Kemmel Straight.

Når 104 toptunede vogne drøner ned ad den berømte Eau Rouge med op til 2-300 km. i timen og fortsætter ad Kemmel Straight i endnu højere fart, så er det den skønneste lyd, der brager gennem skoven. Støjkvoter på Spa er HELDIGVIS en by i det alleryderste Rusland – det har man aldrig hørt om, tænker jeg – og Guds ske tak og lov for det! Uden lyden og lugten fra de fantastiske maskiner, var mindst 90 % af oplevelsen væk…

Der kan skrives meget - og meget godt om Spa Francorchamps – men arrangementet skal opleves. Derfor kan vi i SportsCarClub kun anbefale, at man til næste år lægger vejen forbi Spa. Så mange spændende og sjældne racerbiler samlet på et sted, ses kun på Spa 6 Hours. Og de kostbare racerbiler bliver absolut ikke skånet – ”the pedal to the metal ” er omkvædet, når de brølende racere drøner op ad Eau Rouge. Se meget mere om årets løb på www.roadbook.be og bliv inspireret.

Det berømte Eau rouge sving, Spa Francorchamps september 2012.

 

Åbent Hus i AutoGalleriet Aarhus søndag den 7/10– Indtryk fra Spa 6 Hours 2012

Søndag 7/10 var der Åbnet Hus i AutoGalleriet Aarhus. Søndagens tema lægger sig smukt op ad det fantastiske løb i Ardennerskovene. Vi fik nemlig besøg af ingen ringere end racerkører Dan Kjærgaard, der fortalte om hans oplevelser med netop Spa 6 Hours 2012! Dan kører Austin Healey 3000, som han selv har restaureret og sat op til race.

Læs mere om søndagens Åbent Hus i AutoGalleriet Aarhus på www.agaa.dk – og se desuden meget mere om, hvordan du får opbevaret din klassiker i trygge rammer. Her op til vintersæsonen er det jo ekstra aktuelt.

aros forsikring sponsor SCC
1
FGT Business Research A/S | CVR: 28 28 56 39 | Søren Frichs Vej 40C, DK-8230 Åbyhøj  | Tlf.: +45 70 20 70 27
1